Essoten alueella on todettu yksi uusi koronatartunta

Sairaalan julkisivu.

Essoten alueelta on löytynyt yksi uusi koronatartunta (13.5.). Tartuntaketjun jäljitys on menossa.

Kuntayhtymän alueella havaittujen koronatartuntojen kokonaismäärä on nyt 54.

Essoten henkilöstö on venynyt äärirajoille

Terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälää nostaa esiin kuntayhtymän henkilöstön jaksamisen. Satojen ihmisten toimintamallit, työyksiköt ja työtehtävät ovat muuttuneet nopealla tahdilla. Koronatartuntojen parissa työskennelleet ovat tehneet ympäripyöreitä päiviä jopa viikkojen ajan.

– Osa henkilöstöstä on joutunut koville, äärirajoille. Kansalaisten ja yritysten kannustus on tsempannut väkeä huikeisiin suorituksiin. Samaan aikaan ovat olleet päällä useat säästöohjelmat ja lomautukset. Itselläni on herännyt huoli, miten työtekijät jaksavat jatkossa. Yhtä aikaa pitää venyä mittavasti töissä ja lomia on peruttu ja siirretty. Varmasti edessä on taas myös iso säästökeskustelu samalla, kun koronavirustilanne ja sen aiheuttamien jonojen purku lisäävät painetta varmasti ainakin ensivuoden loppuun asti, Seppälä pohtii.