Saimaan Luontolive tuo järvi- ja metsämaisemat jokaiseen kotiin

Visit Saimaa on avannut kaksi suoratoistokameraa Saimaan puhtaasta luonnosta. Livestriimien luontonäkymät tarjoavat rentouttavan hengähdystauon poikkeustilanteen keskelle ja helpotusta akuuttiin Saimaan kaipuuseen.

Koronaviruspandemian vuoksi suomalaiset ovat vetäytyneet koteihinsa ja rajoittaneet elinpiiriään sekä sosiaalisia suhteitaan, harrastuksiaan ja muita menojaan. Moni meistä on tottunut hakemaan vaikeina aikoina lohtua ja mielenrauhaa luonnosta. Nyt kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta lähteä luontoon tai omat tutut reitit on ehditty tutkia jo moneen kertaan.

Saimaan Luontolive helpottaa tilannetta avaamalla uuden ikkunan kahteen suomalaisille rakkaaseen maisemaan – metsään ja Saimaan ulapalle. Luontolähetysten seuraaminen auttaa ihmisiä rauhoittumaan ja rentoutumaan pandemian negatiivisen ja kenties ahdistavankin uutisvirran keskellä.

– Kamerat on asennettu kuvaamaan laajempaa kuvakulmaa järveltä ja metsästä. Saimaan Luontoliven kameroita ei ole kuitenkaan asennettu tietoisesti minkään eläimen kulku- tai elinpaikalle. Satunnaisia luontokappaleiden vierailuja voimme silti tietysti nähdä, kertoo Jannika Vahvaselkä Visit Saimaa 2 – Lakeland Finland -hankkeesta.

– Suomen järvi- ja metsämaisemista huokuu koko suomalainen kansanluonne. Sitä sisua, periksiantamattomuutta ja ystävyyttä tarvitaan nyt poikkeuksellisena aikana. Toivomme että Saimaan Luontoliven avulla voimme tuoda Saimaan muuttuvat maisemat lähelle ihmisiä nyt kun matkustamista ei muutoin suositella. Katsojat pääsevät juuri sopivasti seuraamaan kevään etenemistä Saimaalla, Vahvaselkä kertoo.

Saimaan Luontolive on toteutettu yhteistyössä Pukki Visuals Oy:n, BCaster Oy:n, livekamerat.fi:n sekä Okkolan Lomamökit Oy:n kanssa. Lähetyksiä voi seurata osoitteessa visitsaimaa.fi/fi/saimaanluontolive ja niitä jatketaan vähintään kesäkuun loppuun saakka.

Visit Saimaa 2 – Lakeland Finland 2019–2021 -hankkeen tavoitteena on vahvistaa Saimaan brändiä, vetovoimaa ja asemaa merkittävänä matkailualueena Lapin ja Helsingin rinnalla erityisesti valituilla kansainvälisillä kohdemarkkinoilla, kotimaan matkailua unohtamatta. Hanke kattaa Mikkelin, Savonlinnan ja Varkauden seudun. Työtä tehdään tiiviissä yhteistyössä goSaimaan, Lakelandin muiden alueiden, Visit Finlandin ja muiden kotimaan ja kansainvälisten yhteistyökumppanien kanssa. Hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto, rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto. Hankkeen päätoteuttaja on Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy.

Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia