Kaupungintalon hissiurakka on valmistunut

Esteettömyys on huomattavasti parantunut Mikkelin kaupungintalolla. Vuonna 1912 valmistunut kaupungintalo on saanut henkilöhissin.

Läpi talven jatkunut hissiurakka on nyt valmistunut. Esteetön kulku rakennukseen tapahtuu kaupungintalon takapihalta (kuvassa). Hissin rakentamisen yhteydessä tehtiin myös perusparannusta sekä tilamuutoksia hissikuilua ympäröiviin tiloihin.

Rakennustyöt urakan aikana sujuivat hyvin, vaikkei yllätyksiltä vältytty. Purkutöiden yhteydessä rakennuksesta löytyi asbestia ja rakenteita, joista ei alun perin ollut tietoa. Nämä eivät kuitenkaan vaikuttaneet urakka-aikaan, vaikka siitä hieman jäätiinkin. Valmistumisen viivästyminen johtui kasvaneesta urakka-alueesta ja flunssakauden vaikutuksesta. Koronaviruksella ei kuitenkaan ollut vaikutusta hankkeeseen.

Urakka-alueen kasvaessa myös kustannukset nousivat. Hankkeen budjetti oli 400 000 euroa ja laajentuneen urakka-alueen myötä budjetti ylitettiin kahdeksalla prosentilla.

Hissi ja urakka-alueen kunnostetut tilat on otettu käyttöön. Kohteessa urakoitsijoina toimivat Rakennusliike Matti Nykänen Oy, Etelä-Savon Timanttityöpalvelut Oy, Suomen Talotekniikka Oy ja Kahden Sähkö Oy