Nuorisopalvelujen kesätoiminta käynnistyy

Valtioneuvosto on purkanut koronavirusepidemian aiheuttamia rajoitustoimia asteittain. Myös kesäajan nuorisotoimintaa päästään aloittamaan.

Liikunnallinen ulkonuorisotila SummerUrp toteutetaan suunnitelmien mukaisesti kesä-heinäkuussa. Toiminta on liikuntapainotteista, mutta myös muuta piknik-tyyppistä toimintaa on luvassa. SummerUrp on avoinna kesä-heinäkuussa maanantaista perjantaihin kello 15 – 21. Jos koko illaksi on luvattu sadesäätä, SummerUrp kokoontuu Rantakylän nuorisotalolle. Haukivuorella järjestetään samantyyppistä toimintaa kesä-heinäkuussa pienimuotoisemmin.

Heinäkuussa liikkeellä on myös Riippumattonuokkari, joka huristelee eri puolilla Mikkeliä. Riippumattonuokkari tarjoaa matalan kynnyksen luontoelämyksiä.

Alueellista nuorisotoimintaa järjestetään Rantakylän ja Haukivuoren nuorisotaloilla sekä muutaman kerran kesäkuussa myös Anttolan, Otavan ja Ristiinan nuorisotaloilla. Taloilla tavataan pihapelien, piknikien tai nuotiolla istumisen merkeissä nuorisotalojen ulkoalueet hyödyntäen. Aukioloista tiedotetaan erikseen. Kattilansillan nuorisotalo on muuttopuuhissa, joten tilatoimintaa ei tänä kesänä avata. Torin kupeessa sijaitseva Nuorisotila Starlight pyritään avaamaan elokuussa.

Toiminta käynnistyy kokoontumisrajoitukset ja hygienia huomioiden, osallistujille laadittuja ohjeita noudattaen. Lisätiedot kaikista kesätoiminnoista ovat osoitteessa www.po1nt.fi/mikkeli ja Instagramista @mikkelin_nuorisopalvelut sekä alueiden somekanavilla. Tavoitat nuorisotyöntekijät edelleen myös Discordista ja some-kanavien kautta.

Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia