Essoten alueella uusi koronatapaus yli kahden kuukauden jälkeen

Keskussairaalan käytävä ja opastetauluja.

Essoten alueella on todettu yksi uusi koronavirustapaus. Edellisen kerran tartuntoja löytyi toukokuun lopussa.

– Tämän tartunnan suhteen emme ole vielä pystyneet selvittämään alkuperää. Todennäköisesti tartunta on kuitenkin saatu täältä Etelä-Savosta. Kehotan kansalaisia pitämään turvavälit ja pesemään kädet usein tai käyttämään käsidesiä, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.   

Alkanut flunssakausi on tuonut Essoten terveyspalveluilla uusia haasteita.

– Viikonloppu oli näytteenottojen suhteen kaikkein vilkkain koko korona-aikana. Tulemme avaamaan uusia näytteenottopisteitä, Seppälä sanoo.

Lomakauden loppu ruuhkautti Essoten puhelinpalvelut maanantaina aamulla. Päivystysavun 116117-numerossa ja Terveysneuvossa ja ajanvarauksessa oli enimmillään jopa 40 henkilöä jonossa. Mitään yksittäistä syytä ruuhkautumiseen ei ollut havaittavissa.