Koronatapaukset saivat jatkoa Essoten alueella – Kymmeniä altistunut virukselle

Keskussairaalan käytävä ja opastetauluja.

Uusi positiivinen koronavirusnäyte on jälleen löytynyt Essoten alueelta. Edellisestä positiivisesta tapauksesta Essote tiedotti 3.8. Virukselle altistuneita on useita kymmeniä henkilöitä ja Essote on ollut heihin yhteydessä.

– Tartunnan löytämisessä merkittävä apu oli tulevien potilaiden lämpöä mittaavan lämpökameran antamalla hälytyksellä. Kamera sijaitsee päivystyksessä. Pystyimme ohjaamaan potilaan heti infektiopuolelle, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Lämpökamera on saatu Essotelle lahjoituksena muutama viikko sitten. Tartunnan alkuperän jäljitystyö jatkuu.

– Tämän hetken tiedon perusteella tämä tartunta ei liity eilen (3.8.) julkistamaamme ja viikonloppuna todettuun tapaukseen. Tilanne on huolestuttava, koska altistuneita on paljon, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essote tiukentaa omia varautumistoimiaan. Kaikilla päivystyksen ja ensihoidon työntekijöillä on jatkossa kasvomaskit käytössä kaikissa potilaskontakteissa.