Mikkelin olympiasankari Eero Lehtosta juhlistetaan sunnuntaina – Ensimmäisestä kultamitalista tulee kuluneeksi sata vuotta

16. elokuuta tulee kuluneeksi tasan sata vuotta Eero Lehtosen (1898–1959) ensimmäisestä olympiakultamitalista. Seuratasolla Lehtonen edusti Mikkelin Kilpa-Veikkoja.

Eero Lehtonen voitti vuoden 1920 Antwerpenin olympialaisissa yleisurheilun viisiottelun kultamitalin. Mikkelissä syntynyt Lehtonen voitti samassa lajissa kultaa myös neljä vuotta myöhemmin Pariisin olympialaisissa. Viisiottelun lajit olivat kiekonheitto, keihäänheitto, pituushyppy sekä 200 ja 1500 metrin juoksumatkat. Lehtonen on myös yleisurheilun viisiottelun viimeinen olympiavoittaja, sillä Pariisin kisojen jälkeen laji poistui olympiaohjelmasta.

Panu Patomäen veistämä Eero Lehtosen näköispatsas paljastettiin Mikkelin Urheilupuistossa vuonna 1984. Patsaan luona järjestetään seppeleenlasku vuosipäivän kunniaksi sunnuntaina 16.8.2020.  Seppeleenlasku tapahtuu klo 18.30 alkavan MP:n ottelun väliajalla noin klo 19.15. Seppeleen laskun suorittavat Mikkelin kaupunginhallituksen jäsen Petri Pekonen, Mikkelin Kilpa-Veikkojen johtokunnan puheenjohtaja Juha Putkonen sekä MP:n hallituksen varapuheenjohtaja Jan Korhonen.