THL: Koronatartuntojen määrä on noussut selvästi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tiedottaa, että uusien koronavirustartuntojen tapausmäärät ja ilmaantuvuus ovat selvästi nousseet heinäkuun alun mataliin lukemiin verrattuna. Tästä huolimatta tapausten määrä on valtakunnallisesti edelleen kohtalaisen pieni. Erityisesti Helsingin ja Uudenmaan alueella tapausmäärät ovat kuitenkin nousseet.

Viimeisimmän seurantaviikon aikana (3.8. – 9.8.) tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 139 uutta tapausta. Edellisellä viikolla (27.7. – 2.8.) tartuntoja ilmoitettiin 81. Sitä edellisillä viikoilla määrät olivat tätä pienempiä.

Suomessa on todettu sekä kotoperäisiä että ulkomailta peräisin olevia tapauksia. Osa uusista tapauksista liittyy tunnettuihin tartuntaketjuihin ja seurannassa oleviin tapausryvästymiin, mutta kaikkien tartuntojen kohdalla tartunnan lähde ei ole tiedossa. Kaikkien uusien tapausten tartuntaketjut jäljitetään huolella ja uusia tartuntoja pyritään siten ehkäisemään mahdollisimman tehokkaasti.

Koko Suomen yhteenlaskettu tapausmäärä 12.8. oli 7642 todettua tapausta. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 333. Parantuneita arvioidaan olevan noin 7050, eli yli 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista.

Ilmaantuvuus nousi Helsingin ja Uudenmaan, Länsi-Pohjan, Varsinais-Suomen, Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueilla. 

Tartuntaketjujen tunnistamiseksi ja katkaisemiseksi ajoissa on erittäin tärkeää, että testaaminen jatkuu tiiviinä. Jokaisen, jolla on vähänkään koronavirukseen sopivia oireita, on syytä hakeutua laboratoriotesteihin mahdollisista testeihin pääsyn viiveistä huolimatta. Testitulosta odottaessa on erityisen tärkeää noudattaa varovaisuutta ja hygieniaohjeita ja siten suojata muita ihmisiä mahdolliselta altistumiselta.

Lisää testeihin hakeutumisesta: