Essote on antanut alueellisen suosituksen kasvomaskin käytöstä

Sairaalan julkisivu.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelut eli Essote suosittaa kasvomaskin käyttöä.

THL julkaisi suosituksen 13.8. Essoten suositus noudattelee suositusta, joka kattaa tällä hetkellä myös Essoten alueen. Kasvomaskin käyttöä suositellaan seuraavissa tapauksissa:

  • joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää, erityisesti ruuhkavuoroilla linja-autoissa ja junissa
  • kun olet matkalla koronavirustestiin tai pois sieltä. Essote suosittelee välttämään kaikkea liikkumista kodin ulkopuolelle ennen kuin testitulos on valmis, poislukien akuuttiin terveyteen kuuluva matka maskien käyttäen
  • kun palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, esimerkiksi akuuttiin terveysasiaan liittyvä matka.

Kasvomaskia suositellaan käytettävän myös tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa. Tällaisia tilanteita voivat olla laajat yleisötapahtumat kuten urheilutapahtumat, messut ja musiikkitilaisuudet. Joukkotapahtumissa suositellaan myös tapahtumapaikalla oleville järjestävän tahon edustajille ja myyntipisteiden henkilöstölle kasvon peittävän visiirin tai suojamaskin käyttöä.