Kasvomaskisuositus ei koske alle 15-vuotiaita eikä koulupäiviä

kuvituskuva

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten ihmisten suojaamiseksi tietyissä tilanteissa niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Essoten alue kuuluu tällä hetkellä edellä mainittuihin alueisiin.

Suosituksen ulkopuolelle jäävät tilat ja tilanteet, jossa toistuvasti sama, toisilleen tuttu ryhmä kokoontuu sisätiloihin pidemmäksi aikaa. Näitä ovat esimerkiksi päiväkodit ja koulut sekä erilaiset harrastusryhmät.

Maskia voi kuitenkin halutessaan käyttää ottaen huomioon siihen liittyvät ohjeet. THL:n mukaan kasvomaski ei sovellu lapsille, tässä tapauksessa alle 15-vuotiaille. 

Koulukuljetuksissa suositus koskee 15-vuotiaita ja sitä vanhempia oppilaita ja opiskelijoita.

THL ei ole antanut suositusta kasvomaskien käytöstä toisen asteen koulutuksessa. Lukiokoulutuksessa ja ammatillisessa koulutuksessa maskia voi halutessaan käyttää oppilaitoksessa tapahtuvassa koulutuksessa niissä tilanteissa, joissa turvavälien noudattaminen ei ole mahdollista. Työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa noudatetaan työnantajan ohjeita. 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on kerännyt kysymyksiä ja vastauksia liittyen kasvomaskisuositukseen varhaiskasvatuksessa ja kouluissa, klikkaa linkkiä.