Vanhan meijerin kiinteistöön murtauduttiin taas – Kaupunki asentaa kameravalvonnan

Mikkelin kaupungin omistamaan entisen meijerin kiinteistöön Porrassalmenkadulla murtauduttiin jälleen 13.–14.8. välisenä yönä.

Murtautuja oli poistanut ikkunan suojana olleen vanerin ja käyttänyt sitä tikkaina kiivetessään ikkunasta sisään. Asian huomasi alueella kiertänyt vartija, mutta tekijä oli ehtinyt poistua paikalta. Alue on jo nykyisellään vartioinnin piirissä, mutta se ei ole estänyt kaikkia murtautujia.

Aikaisemmin alueella tapahtui loukkaantuminen, kun murtautuja oli pudonnut katon läpi rakennuksen sisään 3.8. Vuonna 2017 nuoret olivat rakennuksessa hengenvaarassa, kun tulitikkuleikit riistäytyivät käsistä.

Kaupunki asentaa alueelle kameravalvonnan 14.8. ja tulee jatkossa saattamaan oikeuteen jokaisen murtotapauksen. Aikaisemmin tapauksissa on käytetty sovitteluja ja muita lievempiä keinoja kiinnijääneiden osalta. Jatkuvat murtautumiset kuitenkin aiheuttavat kaupungille huomattavia kustannuksia, kun tiloja joudutaan ummistamaan ja korjaamaan. Kiinteistön sisällä on huomattava terveysriski, kun murtautujat ovat hajottaneet lattioille asbestipitoisia materiaaleja.