Syksyn 2020 Museoiden yö -tapahtuma on peruttu

Mikkelin kaupungin museoiden, yleisten kulttuuripalveluiden ja Jalkaväkimuseon yhteistyönä toteutettu Museoiden yö -tapahtuma on peruttu koronaviruspandemian vuoksi.

Museoiden yö on toteutettu Mikkelissä vuodesta 2016 alkaen syksyisin lokakuun lopussa. Tapahtuma on saavuttanut yleisön suuren suosion. Vuonna 2019 tapahtumassa oli mukana kuusi kohdetta, joihin tehtiin yhden illan aikana yhteensä 11 173 käyntiä.

Tällä hetkellä voimassa olevan pandemiaohjeistuksen mukaan tapahtumajärjestäjien tulee huolehtia riittävästä turvaetäisyydestä sekä riittävästä hygieniasta. Museoiden yön kaltaisessa tapahtumassa, jossa yhdessä museokohteessa on enimmillään 500 – 600 käyntiä tunnissa, turvaväleistä huolehtiminen on mahdotonta. Käyntien rajaaminen museokohteissa todettiin huonoksi ratkaisuksi siksi, että pieniin tiloihin voitaisiin ottaa kerrallaan vain osa halukkaista museokävijöistä.

Järjestäjät palaavat asiaan uudella innolla lokakuussa 2021.