Kaupunginorkesterin lipunmyynti on avattu

Mikkelin kaupunginorkesteri soittamassa rakennuksen katolla, taustalla sininen taivas ja poutapilviä.

Mikkelin kaupunginorkesterin syyskauden 2020 ohjelma on julkaistu ja lipunmyynti avattu. Kauden avauskonsertti kuullaan perjantaina 11.9. Mikaelissa. Konsertti siirtyi keväältä syksyn avaukseen.

Konsertin johtava pääkapellimestari Erkki Lasonpalo siirtyy sujuvasti alttoviulistin rooliin Mozartin Sinfonia Concertantessa, jossa toisena solistina soittaa hänen isänsä, konserttimestari Jyrki Lasonpalo.

Ludwig van Beethovenin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 250 vuotta ja juhlavuosi näkyy myös kaupunginorkesterin ohjelmassa. Syksyn aikana kuullaan kaksi säveltäjämestarin ehkä tunnetuinta sinfoniaa – nro 5 ja nro 9. Olli Mustonen on kaksoisroolissa lokakuun alun Saimaa Sinfonietta -konsertissa, kun hän toimii sekä kapellimestarina että solistina Beethovenin juhlissa -konsertissa. Marraskuun Saimaa Sinfonietta tarjoilee kulttuurihistoriallisesti merkittävän tapauksen, kun Laura Netzelin 120 vuotta vanha pianokonsertto saa kantaesityksensä. Vokaalimuusikin ystäville on tarjolla herkkua Pyhäinpäivän Requiemin, Puccinin yksinlaulujen ja popkanteletar Ida Elinan konserttien myötä.

Koronaviruspandemian aiheuttamat poikkeustoimenpiteet näkyvät myös kaupunginorkesterin tapahtumissa. Martti Talvela -salin yleisömäärää on rajoitettu ja istumapaikkoja on salissa harvennetusti. Mikaelin aulatiloissa on käytössä kosketusvapaat käsidesiautomaatit. Kasvosuojuksen käyttö konserteissa on suositeltua ja lipunmyynnistä on mahdollista hankkia kertakäyttöinen kasvosuojus. Kahvilapalveluita rajoitetaan tilanteen mukaan syksyn aikana. Avauskonsertissa on lyhyt väliaika, mutta kahvilapalvelut eivät ole käytössä. Myös konsertteja edeltäneet taiteilijahaastattelut tehdään videomuodossa verkkoon konserttiviikon aikana.

Syyskauden kaikki konsertit viimeistä lukuun ottamatta tullaan esittämään suorina nettilähetyksinä. Avauskonsertti ja musiikkiopiston solistien konsertti ovat ilmaisia, ja muita pääsee katsomaan maksua vastaan. Striimaukset toteutetaan www.semilive.fi-alustalla. Lippuja kaupunginorkesterin konsertteihin voi ostaa Ticketmasterin verkkokaupasta.