Jäähalli ja lukio siivotaan tehostetusti varotoimenpiteenä koronavirustapausten vuoksi

Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui 8.9.2020 ylimääräiseen kokoukseensa. Kokouksessa päätettiin toimenpiteistä kaupungista löydettyjen koronavirustartuntojen vuoksi.

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä päätti Essoten johdon käymän ohjeistuksen pohjalta, että jäähalli pidetään tiistaina 8.9. kiinni. Päivän aikana hallissa suoritetaan tehostettu siivous. Huomisesta 9.9. lähtien halli on normaalisti käytössä.

Jo aikaisemmin 8.9. aamulla Mikkelin lukion rehtori Jari Tuomenpuro on määrännyt varotoimenpiteenä abiturientit etäopiskeluun 4.10. asti. Muut lukiolaiset opiskelevat etänä ainakin 8.9. Lukion tilat siivotaan tehostetusti 8.9. Päätös etäopiskeluun siirtymisestä tehtiin Essoten antaman ohjeistuksen pohjalta varotoimenpiteenä. Lisätietoa etäopiskelun mahdollisesta jatkosta annetaan 8.9. aikana, kun tilannekuva selkeytyy.

Kaupungin omalle henkilöstölle häiriötilanteiden johtoryhmä suosittaa etätyön tekemistä viisi päivää viikossa 18.9.2020 asti niissä työtehtävissä, joissa se on mahdollista.

Häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 8.9. kello 15 alkaen.

Häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui maanantaina 7.9. viikoittaiseen kokoukseensa. Kokouksessa tehtiin linjauksia vastaanottotilaisuuksista pidättäytymisestä sekä suositeltiin koronavilkun lataamista työpuhelimiin. Kaupunki ei järjestä vastaanottotyyppisiä tilaisuuksia toistaiseksi. Asiaa tarkastellaan uudelleen lokakuun lopussa.