Mikkelissä useita uusia koronatartuntoja – Jukurien juniorijoukkue asetettu karanteeniin

Sairaalan julkisivu.

Essote tiedotti illalla 7.9. useista uusista koronavirustartunnoista. 

Yksi tartunnan saanut on ollut tartuttavana Mikkelin lukiolla. Altistuneiden kontaktointi on meneillään. Lukion opiskelijat opiskelevat etänä tiistaina 8.9. varotoimenpiteenä. Lukion abiturientit opiskelevat etänä 4.10. asti, jolloin käynnissä oleva jakso loppuu.

Mikkelin kaupungin häiriötilannejohtoryhmä kokoontuu 8.9. Kaupunki myös tiedottaa erityisjärjestelyistä lisää kokouksen jälkeen. Myös Essote tiedottaa asiasta lisää 8.9.

– Selvittelemme läpi yön altistuneiden määrää. Jo tässä vaiheessa voi sanoa, että heitä on paljon. On myös hyvin mahdollista, että tartuntoja tullaan toteamaan lisää, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Jääkiekkoseura Jukurit on antanut julki oman tiedotteensa, jossa todetaan että muun muassa kolme heidän U20-joukkueen jäsentään on saanut tartunnan ja koko joukkue on asetettu karanteeniin. Joukossa on myös edustusjoukkueen pelaajia. Osa todettuihin sairaustapauksiin liittyvistä altistumisista on tapahtunut muualla kuin urheilutoiminnassa.

Lisäys artikkeliin 8.9. klo 15.42: Jukurit tiedottaa ainakin 20 seuransa henkilön saaneen koronavirustartunnan.

Lisäys artikkeliin 8.9. klo 16.28: Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä linjasi iltapäivällä 8.9. että lukiolaiset jatkavat etäopetuksessa loppuviikon ajan.