Uusia koronavirustapauksia todetaan edelleen Essoten alueella

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Maanantai-iltana 7.9. löytyneen koronavirustartuntojen ryppään positiivisten testitulosten lukumäärä on noussut yhteensä viiteen. Tiistaina aamulla tartuntoja on varmistunut kaksi lisää maanantai-illan jatkeeksi.

– Tiukennamme jälleen suosituksia. Suosittelemme, että Mikkelin alueella kaikki kokoukset pidetään etänä ainakin viikon ajan. Kasvomaskeja suosittelemme jälleen käytettäväksi kaikessa julkisessa liikenteessä ja tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa. Hyvä käsi- ja yskimishygienia on nyt tavallistakin tärkeämpää. Niillä voidaan välttää monta jatkotartuntaa, sanoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Oireita saaneiden tulee olla yhteydessä päivystysavun numeroon 116 117.

Essote kertoo myös, että altistuneissa on mukana Essoten työntekijöitä ja kuntayhtymä tiukentaa omia ohjeistuksiaan.

– Pidän todennäköisenä, että testeistä löytyy tartuntoja vielä lisää. Karanteeniin asetettavia tulee olemaan yli sata, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Lisäys artikkeliin 8.9. klo 15.42: Jukurit tiedottaa ainakin 20 seuransa henkilön saaneen koronavirustartunnan.