Viikonloppuna Mikkelin keskustassa asioineet ovat voineet altistua koronalle

Tori

Essote tiedottaa, että sen alueelta on löydetty uusi positiivinen koronavirustapaus keskiviikkona 9.9. Tämän viikon tartuntojen kokonaismäärä on nyt yhteensä 21.

Altistuneita on tämän hetken tietojen mukaan yli kolmesataa. Näistä kolme ryhmää on Mikkelin lukiolla ja yksi Esedulla. Tautiryppääksi on paljastunut jääkiekkoseura Jukurit, joka tiedotti eilen kahdenkymmenen henkilön saaneen koronaviruksen.

Essote jäljittää edelleen tartuntaketjua. Kaikkia tiedossa olevia altistuneita ei ole vielä tavoitettu ja altistuneiden määrä voi kasvaa merkittävästi.

Alkuviikosta koronapositiiviseksi osoittautuneet ovat liikkuneet lieväoireisina tai oireettomina taudinkantajina muun muassa lähes kaikissa Mikkelin keskustan ravintoloissa (erityisesti ruokaravintoloissa), kahviloissa ja kaupoissa perjantain ja maanantaina välisenä aikana (4. – 7.9.).

– Käytännössä liki kaikki tuolloin kaupungin keskustassa asioineet ovat voineet altistua. Nyt on syytä Mikkelin keskustassa tuolloin asioineiden välttää sosiaalisia kontakteja ainakin viikon verran ja seurata Koronavilkusta mahdollisia altistuksia, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Laaja tartuntaketju työllistää Essoten terveyspalveluja merkittävästi.

– Siirrämme henkilöstöä tämän asian selvittämiseen, minkä johdosta joudumme perumaan osan varatuista ajoista. Jos perumisesta ei tule ilmoitusta eikä henkilöllä ole flunssaoireita, vastaanotoille voi tulla normaalisti, Seppälä sanoo.

Oireita saaneiden tulee olla yhteydessä päivystysavun numeroon 116 117.