Essoten alueen koronatilanne: Tartuntamäärissä taas pieni kasvu

Keskussairaalan käytävä ja opastetauluja.

Kaksi uutta koronavirustartuntaa on löytynyt eilisen (9.9.) jälkeen Essoten alueelta. Uudet positiiviset koronatestien tulokset ovat osa tällä viikolla laajasti uutisoitua tartuntaketjua, jonka kokonaismäärä on nyt 23.

Tapauksen karanteeniin asetettujen määrä on nyt yli kolmesataa.

– Laajan testaustauksen perusteella tilanne näyttäisi olevan nyt hyvin hallussa. Ainoastaan muutamia tiedossa olevia altistuneita on enää tavoittamatta. Tartunnan saaneet ovat liikkuneet viikonlopun aikana laajasti Mikkelin keskustassa. Samalla alueella olleiden kannattaa nyt välttää lähikontakteja, pitää hyvät turvavälit ja käsihygienia ainakin viikon, kehottaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä. 

Laaja tartuntaketju on ruuhkauttanut Essoten puhelinpalvelut. 

– Olen kovin pahoillani ruuhkista. Olemme purkaneet niitä urakalla ja uskoisin tilanteen rauhoittuvan sielläkin viikon loppuun mennessä. Puhelinruuhkiin tulossa on pian helpotusta, kun saamme käyttöön Omaolon sähköisen lomakkeen yhteydenottoa varten. Se on tänään testauksessa, mutta tarkkaa käyttöönoton aikaa on vielä vaikea arvioida, Seppälä kertoo.