Kantakaupungin koululaisia kahdeksi viikoksi etäopetukseen – myös liikuntapaikkoja kiinni

Kaupungintalon etuovi.

Mikkelissä kantakaupungin 4. – 9. luokan oppilaat siirtyvät kahdeksi viikoksi etäopetukseen – myös liikuntapaikkoja laitetaan kiinni koronaviruksen vuoksi.

Häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui maanantaiaamuna kokoukseensa. Kokouksessa käytiin läpi koronatilannetta kaupungissa. Mukana kokouksessa oli myös Essoten edustajia.

Essoten suosituksesta kaupunginjohtaja päätti, että epidemiatilanteen rauhoittamiseksi kantakaupungin koulujen 4. – 9. luokat siirtyvät etäopetukseen huomisesta tiistaista 15.9. alkaen 27.9. asti. Kantakaupungin kouluiksi lasketaan kaikki kaupungin ala- ja yläkoulut pois lukien Anttola, Haukivuori, Otava, Ristiina ja Suomenniemi. Etäopetuksessa oleville oppilaille tarjotaan kouluruoka. Tästä tiedotetaan lisää mahdollisimman pian.

Lisäksi kaupunginjohtaja päätti, että epidemiatilanteen rauhoittamiseksi kantakaupungissa sijaitsevat kaupungin uimahallit, sisäliikuntapaikat ja koko kaupungin nuorisotilat suljetaan kahdeksi viikoksi 27.9. asti. Poikkeuksena sisäliikuntapaikoista ovat jäähallit, jotka ovat suljettuina sunnuntaihin 20.9. asti. Sulku tulee voimaan heti.

Kirjastot, asiointipisteet ja kulttuuritoiminnot pysyvät avoinna, koska Essoten mukaan näissä riski altistumiseen on pienempi. Näissäkin toiminnoissa on kuitenkin nyt erityisen tärkeää huolehtia turvaväleistä ja hygieniasta. Julkisilla paikoilla tulee liikkua vain täysin terveenä.

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä korostaa, että kontaktien määrä tulee pitää nyt mahdollisimman pienenä. Kiertävien opettajien ja muiden kiertävien työntekijöiden työtapoihin tehdään muutoksia kontaktien määrän minimoimiseksi. Palaverit pidetään etäkokouksina. Etätyösuositus, viisi päivää viikossa,  jatkuu niissä toiminnoissa, joissa se on mahdollista, 27.9. asti.

Häiriötilanteiden johtoryhmä toivoo, että erityisesti kantakaupungissa asuvat mikkeliläiset välttävät nyt myös vapaa-ajalla liikkumista paikoissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Kontaktien määrän rajoittamisella pyrimme osaltamme rajoittamaan epidemian leviämistä kaupungissa.

Artikkelia päivitetty 15.9.2020: Kaupungin kaikki nuorisotilat suljetaan 27.9. asti.