Koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset ja toimenpiteet Mikkelissä

Henkilö pesee käsiään vesihanan alla. Kuvassa lukee teksti: Covid-19.

Mikkelin kaupungilla on voimassa koronaviruksen ehkäisyyn liittyviä rajoituksia ja toimenpiteitä.

Peruskoulut

Epidemian rauhoittamiseksi kantakaupungin koulujen 4.–9. luokat siirtyvät etäopetukseen tiistaista 15.9. alkaen 27.9. asti. Kantakaupungin kouluiksi lasketaan kaikki kaupungin ala- ja yläkoulut pois lukien Anttola, Haukivuori, Otava, Ristiina ja Suomenniemi. Etäopetuksessa oleville oppilaille tarjotaan kouluruoka.

Lukiot ja ammattiopisto Esedu

Mikkelin lukio on etäopetuksessa 27.9. saakka. Koronavirukselle altistuneet mutta terveet abiturientit osallistuvat syksyn ylioppilaskirjoituksiin muista erillään Urpolan koulussa. Etelä-Savon ammattiopisto Esedu jatkaa Mikkelin toimipisteissä etäopetusta- ja työskentelyä 27.9. saakka.

Liikuntapaikat ja nuorisotilat

Mikkelin kantakaupungissa sijaitsevat kaupungin uimahallit ja sisäliikuntapaikat suljetaan 27.9. asti. Nuorisotilat suljetaan koko kaupungista 27.9. asti. Poikkeuksena sisäliikuntapaikoista ovat jäähallit, jotka ovat suljettuina sunnuntaihin 20.9. asti. Sulku tulee voimaan heti.

Etätyö ja kokoustaminen

Kaupungin henkilökunnan etätyösuositus, viisi päivää viikossa, jatkuu niissä toiminnoissa, joissa se on mahdollista, 27.9. asti. Kaupunki pitää kaikki palaverit ja kokoukset etänä.

Artikkelia päivitetty 15.9.2020: Kaupungin kaikki nuorisotilat suljetaan 27.9. asti.