Musiikkijuhlien kaksi konserttia siirretään ensi kesälle

Kaupunginorkesteri

Mikkelin musiikkijuhlien syksyn ohjelmisto muuttuu kahden konsertin osalta.

Musiikkijuhlien hallitus teki 15.9. päätöksen siirtää kaksi lokakuulle suunniteltua konserttia pidettäväksi heinäkuussa 2021. Siirrettävät konsertit ovat sopraano Pelageya Kurennayan ja pianisti Maria Ralkon konsertti Rakkaudelle – Rakkaudella 24.10. sekä Sinfoniaorkesteri Vivon ja Festivaalikuoron visualisoitu konsertti Suomalainen Fantasia 25.10. 

Ensiksi mainitun konsertin siirtäminen johtuu matkustusrajoituksista ja epidemiatilanteesta Venäjällä. Toisen konsertin esiintyjämäärä on suuri ja tekninen toteutus massiivinen, joten sen toteuttaminen nykytilanteessa ei olisi mahdollista turvallisesti. Kaikki muut loka-marraskuun konsertit sen sijaan toteutetaan julkistetun ohjelmiston mukaisesti. Ohjelmistoon voi tutustua musiikkijuhlien nettisivuilla.

Musiikkijuhlien organisaatio seuraa tarkasti viranomaisten ohjeita ja suosituksia. Musiikkijuhlien konsertit jatkuvat myös maaliskuussa 2021. Kevään ohjelmisto julkaistaan joulukuussa.