Essote muistuttaa: Karanteenimääräys ei ole suositus

Henkilö pesee käsiään vesihanan alla. Kuvassa lukee teksti: Covid-19.

Mikkelissä on asetettu satoja ihmisiä karanteeniin taudille altistumisen vuoksi.

Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa karanteeniin määrättyjä henkilöitä ohjeiden tiukasta noudattamisesta. Maanantain 21.9. aikana karanteeniin asetettiin jälleen kymmeniä henkilöitä

– Karanteeni on määrätty taudin leviämisen hillitsemiseksi, koska henkilö on altistunut laboratoriovarmennetulle positiiviselle COVID-19-potilaalle ja karanteenia tulee noudattaa, painottaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista.  Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin.

Karanteeniin asettaminen ei automaattisesti tarkoita tartunnan saamista. Kyseessä on varotoimi, jolla rajoitetaan henkilön liikkumista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan.

Lue Essoten toimintaohje karanteeniin määrätylle henkilölle tästä.

Essote harkitsee tiistaina 22.9. alueellisten rajoitusten mahdollista purkamista.