Yksitoista uutta koronatartuntaa Essoten alueella

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Maanantain 21.9. jälkeen Essoten alueella on löytynyt yksitoista uutta koronatartuntaa. Positiiviset testitulokset kuuluvat maanantaina uutisoituun kahdentoista tapauksen tartuntaketjuun.

– Tartunnat liittyvät vapaa-ajalla vietettyyn tilaisuuteen. Suosittelemme, että niistä maltettaisiin nyt pidättäytyä, koska tartuntoja on sen verran paljon liikkeellä, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essote jatkaa vielä 28.9. saakka suositusta, että ravintolat olisivat auki ainoastaan kello 24 saakka.

Osaa altistuneista ei ole vielä tavoitettu. Tartuntaketjuun kuluvia altistumisia on voinut tapahtua 18.9. seuraavissa ravintoloissa Mikkelissä: Amarillo kello 18 – 20 ja Kumari kello 12 – 14.

Mikäli tuolloin näissä paikoissa käyneillä ilmenee koronaan viittaavia oireita, kehotetaan heitä olemaan yhteydessä Essoteen päivystysavun numeron 116 117 kautta.

Aluehallintovirasto on aiemmin (24.8.) päättänyt kieltää kaikki yli 50 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleisen kokoukset syyskuun aikana. Tilaisuuksia voidaan kuitenkin järjestää yli 50 henkilölle sillä edellytyksellä, että niiden turvallisuus varmistuu.

– Tulemme toimimaan tehostetusti tapahtumajärjestäjien kanssa, jotta näiden yli 50 hengen tilaisuuksien turvallisuus voidaan taata, Seppälä kertoo.

Essote ei tee erillisiä hallinnollisia päätöksiä tapahtumien kieltämisestä tai suosituksista, koska aluehallintoviraston päätös rajaa jo tilaisuuksien järjestämisiä.