Seutukirjaston Mirja-auto on aloittanut ajelunsa

Mirja-kirjastoauto pääkirjaston edustalla.

Oranssi kirja-auto Mirja on aloittanut ajelunsa Mikkelissä.

Mikkelin seutukirjaston Liikkuvien palvelujen avoimet pop up -kirjastot palvelevat Rantakeitaassa ja Paukkulassa.

Liikkuvat palvelut toimivat säännöllisen aikataulun mukaan. Aikataulu on nähtävillä täällä (pdf).

Mikkelissä lakkautettiin kolme kirjastoa vuonna 2020. Liikkuvat kirjastopalvelut eivät ole perinteistä kirjastoautopalvelua, eivätkä voi korvata lakkautettuja kirjastoja täysimääräisesti, mutta tarkoituksena on tuoda kirjastopalveluja erityisesti alueen kouluille, päiväkodeille ja niille asukkaille, joiden on esimerkiksi iän tuomien esteiden vuoksi hankala siirtyä pääkirjaston asiakkaiksi.

Pop up -kirjastoihin ja muihin tapahtumiin kurvataan Mirjalla. Mirja sai nimensä keväällä koulujen etäopetuksen aikana järjestetyssä nimikilpailussa. Voittajanimeä ehdottaneen mukaan Mirja-nimi tulee sanoista Mikkelin kirja-auto.

Lisätietoja palvelusta seutukirjaston nettisivuilla.