Jäähallilla varustaudutaan erityisjärjestelyin Jukurien otteluihin

Jääkiekko-ottelu Mikkelin jäähallissa.

Jääkiekon liigakausi on alkamaisillaan. Jukurien kotiotteluissa on useita poikkeusjärjestelyitä yleisön turvallisuuden takaamiseksi koronaviruspandemian vuoksi. Kasvomaskien käyttö on erittäin suositeltavaa, ja yksi katsomonosa on kokonaan maskipakollinen.

Suurin muutos on jäähallin jakaminen toisistaan erillisiin sektoreihin ja katsojakapasiteetin rajaaminen kauden alkaessa 2222 katsojaan.

Essoten terveysviranomaiset tutustuivat 24.9. Jukurien tapahtumajärjestelyihin paikan päällä, ja suunnitelmat hyväksyttiin. Viranomaiset tekivät myös katselmuksen joukkueen pukukoppi- ja taukotiloihin.

Yleisöturvallisuuden kannalta keskeisin muutos on se, että katsomot jaetaan neljään sektoriin, joiden välillä ei ole mahdollista liikkua kesken ottelun. Sektoreilla on omat sisäänkäynnit, wc-tilat ja myyntipisteet, jolloin asiakkaiden väliset kontaktit vähenevät.

Otteluissa kiinnitetään erityistä huomiota hygieniaan ja turvaväleihin. Jukurit suosittelee ottelutapahtumissa kasvomaskin käyttöä, ja niitä onkin jaossa ilmaiseksi jokaiselle otteluun saapuvalle. Yksi sektori on lisäksi kokonaan maskipakollinen eli kyseisessä katsomossa kaikilla katsojilla tulee aina olla maski tai visiiri. Myös ottelutapahtuman koko henkilöstö käyttää joko maskia tai visiiriä.

Jukurit on koonnut kaikki otteluun liittyvät poikkeusjärjestelyt osoitteeseen jukurit.fi/turvallisestipeliin.

Kuva: Tomi Hänninen