Mikkelin koronatilanne osoittaa rauhoittumisen merkkejä

Henkilö pesee käsiään vesihanan alla. Kuvassa lukee teksti: Covid-19.

Koronaepidemia Essoten alueella ja etenkin Mikkelissä osoittaa rauhoittumisen merkkejä.

Viimeisen kolmen vuorokauden aikana Essoten alueella ei ole tullut ilmi uusia COVID-19-tautiin sairastuneita.

Aalto-yliopiston Mikkelin-kampuksen opiskelijoilla havaitussa koronavirusrypäässä on paljastunut kaikkiaan 35 sairastapausta. 

– Tällä hetkellä sairaalahoidossa koronan vuoksi ei ole ketään. Nopeat eristämispäätökset ja karanteeniin asettamiset ovat estäneet taudin leviämistä muuhun väestöön. Opiskelijat olivat myös hyvin vastuullisia sairastumisen jälkeen ja ilmoittivat tapaamilleen henkilöille sairastumisestaan, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Myös Aalto-yliopisto tiedotti Mikkelin-opiskelijoilleen samana päivänä, kun ensimmäiset positiiviset tulokset varmistuivat.

– Tilanne näyttää nyt hyvältä. Täytyy kiittää kaikkia vastuullisesti toimineita kansalaisia ja yrityksiä. Yhdessä olemme onnistuneet pysäyttämään taudin leviämisen Essoten alueella, sanoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Samalla Seppälä muistuttaa, että koronatilanne on huonontumassa nopeasti osassa maata. Tauti on useassa maakunnassa leviämisvaiheessa ja tilanne voi muuttua nopeasti myös Etelä-Savossa.

– Uusia tartuntaryppäitä ja erillisiä tapauksia tulee hyvin todennäköisesti myös Etelä-Savoon. Nyt jos koskaan on erityisen tärkeää toimia vastuullisesti kanssaihmisiä kohtaan. Meidän täytyy edelleen pitää turvavälejä, huolehtia käsihygieniasta ja välttää liikkumista sairaana sekä noudattaa ajantasaisia viranomaisohjeita, jotta vältymme uusilta rajoitustoimilta ja voisimme elää mahdollisimman turvallisesti uutta normaalia, Hans Gärdström tähdentää.

Essote auttaa yleisötilaisuuksien järjestäjiä koronatartuntojen ehkäisemisessä. Yli 50 henkilön tapahtumien järjestäjiä kuntayhtymä neuvoo ja tukee. Essote myös suosittelee näiden tapahtumien järjestäjiä toimittamaan koronavirustartuntojen ehkäisemisen suunnitelman kuntayhtymän tartuntatautiyksikölle.