Perjantai ei tuonut uusia koronavirustapauksia Mikkeliin

Henkilö pesee käsiään vesihanan alla. Kuvassa lukee teksti: Covid-19.

Perjantaina 2.10. Essoten alueelta ei löytynyt uusia koronatartuntoja.

– Testejä löytyy riittävästi, saamme tulokset nopeasti ja päivystysavun 116 117 koronalinjan jonot ovat lyhentyneet. Kansallisella tasolla tartunnat lisääntyvät, ja on vain ajan kysymys, milloin meilläkin löytyy uusia tapauksia. Testiin kannattaa nyt kaikkien koronaan viittaavien oireiden takia hakeutua, kehottaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essoten alueella voimassa olevan suosituksen mukaan kasvomaskeja on syytä käyttää joukkoliikenteessä, koronavirustestissä käytäessä, riskialueilta Suomeen saavuttaessa ja siirryttäessä omaehtoiseen karanteeniin alueella ja omaehtoisen karanteenin aikana, jos on ehdottoman välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella.

– Maskeja on syytä käyttää myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää, kehottaa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.