Ylläksen koronaketju rantautui Essoten alueelle

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Essote tiedotti torstaina 1.10. viidestä uudesta koronavirustartunnasta alueellaan. Tapaukset eivät liity alueen aiempiin Mikkelin suuriin tartuntaketjuihin, vaan ovat osa laajasti julkisuudessa ollutta Ylläksen ketjua.

Tartunnat ovat löytyneet Mikkelistä, Puumalasta ja Pieksämäeltä. Tartunta- ja altistusketjujen kartoitus on edelleen käynnissä ja tähän mennessä karanteeniin on asetettu yli kaksikymmentä henkilöä. Lähes kaikki karanteeniin joutuvat on tavoitettu.

– Neljä henkilöä on saanut tartunnan lomalla Ylläksellä ja tauti on levinnyt vielä yhteen heidän lähipiiriinsä henkilöön. Kehotamme kaikkia Ylläksellä olleita ottamaan yhteyttä päivystysavun numeroon 116 117, jos ilmaantuu pienintäkään flunssaoiretta, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.