Epidemia on kiihtynyt koko maassa – Uusia tartuntoja jälleen myös Essoten alueella

Henkilö pesee käsiään vesihanan alla. Kuvassa lukee teksti: Covid-19.

Essoten alueelta on löytynyt jälleen kaksi uutta koronavirustartuntaa. Epidemia on kiihtynyt koko Suomessa.

Molemmat uudet positiiviset testitulokset liittyvät 7.10. uutisoituun tartuntaan Mikkelin Laajalammen ravintola Fenixissä.

Tartuntaketjun selvitys on edelleen käynnissä. Mikäli olet asioinut kyseissä ravintolassa 2. – 4.10. ja ilmenee koronaan viittaavia oireita, ota välittömästi yhteyttä päivystysavun numeroon 116 117.

Epidemia kiihtyy

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedottaa, että uusien COVID-19-tapausten määrä Suomessa on lisääntynyt viikoittain merkittävästi viimeksi kuluneen kuukauden ajan. Tautitapausten ilmaantuvuus on jyrkässä nousussa ja positiivisten näytteiden osuus testatuista on jatkanut kasvuaan. Yli puolessa uusista tautitapauksista tartunnanlähde jää epäselväksi.  

Torstaina 8.10. THL tiedotti 296 uudesta tartunnasta Suomessa. Arvioiden mukaan tällä hetkellä epidemian kiihtymisvaiheessa ovat Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueet. Vaasan sairaanhoitopiiri luokittelee itsensä leviämisvaiheen alueeksi. Essoten (Mikkeli ja lähikunnat) alueella epidemia on tällä hetkellä perustasolla.