Ilmaisen tunnin pysäköinti saattaa jatkua Mikkelissä – Asiaa esitetään lautakunnalle

Autoja pysäköity kadunvarteen.

Mikkelin kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään, että tunnin ilmainen pysäköinti jatkuisi keskustan alueella. Maaliskuussa aloitettu tunnin ilmainen pysäköinti päättyi syyskuun lopussa.

Taustalla tunnin ilmaisessa pysäköinnissä oli yritysten toimintaedellytykset koronaviruspandemian alettua. Kokeilulla edesautettiin nopeaa asiointia keskustan yrityksissä. 

Mikkelin Yrittäjät ry ja Mikkelin Keskustan Kehittämisyhdistys eli Mikke ry ovat jättäneet Mikkelin kaupungille esityksen ilmaisen tunnin pysäköinnin jatkamisesta ja muuttamisesta pysyväksi Mikkelin keskusta-alueella johtuen syksyn uuden korona-aallon vaikutuksista. 

Kaupunki katsoo, että yritysten elinvoimaisuuden tukemiseksi maksutonta pysäköintiä voidaan jatkaa 1.11.2020 – 31.1.2021, jolloin kustannusvaikutus on noin 75 000 euroa. Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään, että tunnin maksutonta pysäköintiä jatketaan tammikuun 2021 loppuun saakka. Kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle esitettäisiin, että asumisen ja toimintaympäristön palvelualueelle myönnettäisiin 75 000 euron lisämääräraha.

Linkki: Asia lautakunnan esityslistalla 13.10.