Kolme uutta koronatartuntaa Essoten alueella

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Kolme uutta koronatartuntaa on löytynyt Essoten alueelta eilisen (15.10.) jälkeen. Yksi näistä on uusi tapaus ja altistuneiden jäljitys on käynnissä. Kaksi muuta tartuntaa liittyvät aiemmin havaittuihin tartuntaketjuihin ja tartunnan saaneet olivat jo karanteenissa.

Koronavirukselle on voinut altistua seuraavissa paikoissa Mikkelissä: Keilakukko 13.10 klo 15-16 ja Burger King 16-16.30 sekä McDonald’s 12.10.

  • Mikäli olet käynyt noissa paikoissa tuolloin ja sinulla on pienintäkään koronaan viittaavaa oiretta, ole yhteydessä Päivystysavun numeroon 116117 koronatestin järjestämiseksi, kehottaa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Essoten alue on edelleen koronan suhteen perusvaiheessa.

  • Emme kuitenkaan voi tuudittautua siihen, että tilanne säilyy jatkossa yhtä hyvänä. Koko maan tasolla tartuntaluvut ovat nousseet ja otamme nyt käyttöön uusia suosituksia ja ohjeistuksia, jotta tautitilanne saadaan pidettyä rauhallisena, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Valtioneuvoston uudet ohjeistukset ovat herättäneet paljon kysymyksiä. Niiden johdosta Essote on tarkentanut omia ohjeistuksiaan ja suosituksiaan sekä sisäistä ohjeistustaan henkilöstölle.

Essoten suosittelee

  • matkustuksen välttämistä leviämisvaiheessa olevaan Pohjanmaan maakuntaan (Vaasan seutu)
  • valtioneuvoston suosituksen mukaisesti etätyöhön siirtymistä niillä työpaikoilla, joissa se on mahdollista. Lue suositus täältä
  • turvavälien pitämistä kaikissa joukkotilaisuuksissa
  • kasvomaskien käyttöä Essoten suosituksen mukaisesti. Lue suositus täältä.

Kaikki Essoten ohjeistukset ja suositukset löytyvät www-sivuilta täältä.