Kaksi uutta koronatartuntaa löytyi Essoten alueelta

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Kaksi uutta positiivista koronanäytettä on löytynyt Essoten alueelta. Toinen tartunta löytyi tällä viikolla aiemmin karanteeniin asetettujen henkilöiden joukosta.

Tänään (23.10.) löytyi koronatartunta Pieksämäeltä. Tämän tartuntaketjun selvitys on kesken. Altistua on voinut Pieksämäellä urheilutalolla 21.10 klo 18- ja 22.10 klo 18-, 22.10 asemaravintola Tähdessä klo 13-15 tai Lidlissä 22.10 klo 14.45-15.15. Koronaan viittavia oireita saavien tulee soittaa Päivystysavun numeroon 116117 koronatestausta varten.

Lisäksi Mikkelin Palloilijoiden joukkue on voinut altistunut tiistaina (20.10.) ottelussa KTP:tä vastaan.

– Tilanne näyttää muutoin rauhalliselta, mutta voi muuttua hyvinkin nopeasti. Olemme edelleen koronan toisen aallon suhteen perusvaiheessa. Muutamia henkilöitä on koronan takia sairaalahoidossa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Syyslomien loppumisen odotetaan tuovan alkuviikosta ruuhkia Essoten palveluihin.

– Lisäämme henkilöstöä Päivystysavun koronalinjalle ja näytteenottoon. Jonoja saattaa silti syntyä ja toivon asiakkailta pitkämielisyyttä. Näytteenottoon pääsee meillä nyt nopeasti ja tulokset tulevat pääsääntöisesti vuorokauden sisällä, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Edelliset tartunnat havaittiin Essoten alueella 16.10.