Yksi uusi koronatartunta Essoten alueella

Henkilö pesee käsiään vesihanan alla. Kuvassa lukee teksti: Covid-19.

Yksi uusi positiivinen koronavirusnäyte on löytynyt Essoten alueelta. Tartunta liittyy 28.10. uutisoituihin tapauksiin.

Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä ilmaisee yhden huolenaiheen.

– Minua on alkanut huolettaa, että monet viime päivinä testaukseen tulleet ovat saapuneet vasta useiden päivien sairastamisen jälkeen. Tässä välissä on saatettu liikkua kodin ulkopuolella hyvinkin paljon. Ohjeeni on, että lievissäkään oireissa ei mennä töihin tai liikuta julkisilla paikoilla, jos ei ole käynyt koronatestauksessa. Testiin pääsee hyvin ja tulokset tulevat pääsääntöisesti vuorokauden sisällä, Seppälä sanoo.

Rauhallinen tilanne näkyy Essoten alueen ilmaantuvuusluvuissa. Kansallisella tasolla koronan 14 vuorokauden ilmaantuvuus on toiseksi alhaisin 6,1 tapausta/100 000 asukasta ja EU-tasolla Etelä-Savo on yksi parhaista alueista koko Euroopassa.

– Tästä iso kiitos kuuluu asukkaiden vastuulliselle toiminnalle. Jotta tilanne pysyy jatkossakin näin hyvänä, tulee testaukseen hakeutua vähäistenkin oireiden johdosta. Yksikin tapaus aloittaa uuden tautiryppään, joka voi muuttaa tilanteen nopeasti radikaalisti huonommaksi ja johtaa uusiin rajoitustoimiin, muistuttaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström