Essoten alueella kaksi uutta koronatartuntaa – Molemmat Pieksämäellä

Henkilö pesee käsiään vesihanan alla. Kuvassa lukee teksti: Covid-19.

Essote tiedottaa kahdesta uudesta koronavirustapauksesta. Molemmat tartunnat ovat löytyneet Pieksämäeltä. Toinen tartunnoista on saatu ulkomailta ja toinen todennäköisesti paikallisesti. Tartunnat eivät liity toisiinsa. Altistuneiden jäljitys on parhaillaan käynnissä.

Essote kehottaa alueen ihmisiä hakeutumaan testeihin pientenkin koronaan viittaavien oireiden johdosta.

– Vaikka meillä on tilanne nyt rauhallinen, tartuntoja on paljon kaikkialla lähimaakunnissa. Testeihin pitää tulla lievissäkin oireissa, jotta saamme pidettyä tilanteen edelleen Europan parhaimpana. Yksikin oireisena liikkuva voi keikauttaa sen paljon huonommaksi, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Alkava juhlakausi voi lisätä tartuntoja myös.

– Toivon ihmisiltä vastuullista käytöstä. Se on meidän kaikkien etu. Valtakunnallisia ja alueellisia suosituksia kannattaa noudattaa niin arjessa kuin juhlassa. Kun kokoonnutaan, tehdään se pienellä porukalla, kehottaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.