Essoten alueella yksi uusi koronatapaus

Henkilö pesee käsiään vesihanan alla. Kuvassa lukee teksti: Covid-19.

Yksi uusi positiivinen koronavirustestin tulos on löytynyt Essoten alueelta, Pieksämäeltä. Altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Kokonaisuudessaan Essoten alueen koronatilanne on ollut viime päivinä yksi Euroopan parhaimmista.

– Testeihin tullut viime aikoina paljon ihmisiä, joilla on ollut flunssaoireita useita päiviä ennen testiin tuloa. Ennen koronanäytteenotossa käyntiä ei saa lievissäkään flunssaoireissa liikkua ja tavata muita ihmisiä. Yksikin tartunta voi muuttaa tilanteen nopeasti, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Alkava pikkujoulukausi ja eri tapahtumat voivat lisätä tartuntoja.

– Toivon ihmisiltä vastuullista käytöstä. Se on meidän kaikkien etu. Valtakunnallisia ja alueellisia suosituksia kannattaa noudattaa niin arjessa kuin juhlassakin, kehottaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.