Essote: Viisi uutta koronatartuntaa Pieksämäellä – Mahdollisia altistumisia Mikkelissä

Henkilö pesee käsiään vesihanan alla. Kuvassa lukee teksti: Covid-19.

Essoten alueelta on löytynyt viisi uutta positiivista koronavirustestin tulosta. Pieksämäeltä löytyneet uudet tartunnat liittyvät 10.11. uutisoituun tartuntaan.

Essote testaa tämän vuorokauden aikana laajamittaisesti altistuneita ja Partaharjun puutarhan alueella työskenteleviä.

– Laajoja väestön altistumisia ei toistaiseksi ole tiedossa. Altistuneiden jäljitys ja tartunnan lähteen selvittäminen on vielä meneillään. Oireettomina tai hyvin lieväoireisena koronapositiiviseksi todettuja henkilöitä on vajaan viikon aikana käynyt eri ruokakaupoissa Pieksämäellä. Valitettavasti henkilöt eivät ole osanneet tarkkaan kertoa aikoja ja paikkoja, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Lisäksi Mikkelissä on voinut altistua maanantaina 9.11. iltapäivällä kello 13–14 ravintola Burger Kingissä. Ravintolassa on asioinut henkilö, joka on muulla kuin Essoten alueella todettu positiiviseksi.

Oireita saaneiden henkilöiden tulee hakeutua koronatestaukseen jättämällä sähköinen yhteydenottopyyntö Omaolon arvion kautta tai soittamalla päivystysavun numeroon 116 117.

– Testaukseen tulee hakeutua viipymättä, jos ilmenee hengitystietulehdus- tai muuta koronaan viittaavaa oiretta. Kasvomaskisuositus on ennallaan: mikäli liikut julkisissa paikoissa, joissa turvavälien pitäminen ei onnistu, kannattaa käyttää maskia niin itsensä kuin muiden suojaamiseksi, kehottaa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.