Koronatilanne on Suomessa melko hyvä – Tautia esiintyy eniten suurissa kaupungeissa

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eli THL:n mukaan Suomen koronatilannetta leimaavat tällä hetkellä nopeat alueelliset muutokset. Suomella on edelleen hyvät mahdollisuudet pitää tilanne kansainvälisesti arvioituna melko hyvänä. Tämä edellyttää sitä, että ihmiset jaksavat pysyä valppaina ja kärsivällisesti noudattaa viranomaisten antamia ohjeita ja suosituksia. 

THL:n mukaan tauti on kasvussa suurissa kaupungeissa. Alueiden omien raporttien mukaan kiihtymisvaiheessa ovat Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Länsi-Pohjan, Pirkanmaan, Vaasan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirit sekä Ahvenanmaan maakunta. Essote eli Mikkeli ja lähialue on edelleen perustasolla.

Joidenkin perustasolla olevien alueiden yksittäiset kaupungit ovat kuitenkin siirtyneet kiihtymisvaiheeseen. Näitä ovat Kouvola, Kuopio ja Siilinjärvi sekä Rovaniemi.

Tartunnoista suurin osa todetaan edelleen nuorilla aikuisilla, mutta myös vanhemmissa ikäluokissa tapaukset ovat jonkin verran lisääntyneet. 

Essoten alueella on tiedotettu tällä viikolla yhteensä kuudesta koronatapauksesta Pieksämäellä.