Mikkelin kaupungin koronatiedote 15.11.2020

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Mikkelin kaupungin henkilökuntaan kuuluvalla on todettu koronavirustartunta. Tämä tartunta liittyy viime maanantaina kaupungintalolla vierailleeseen koronavirusta kantaneeseen henkilöön.  Kaupungin henkilöstöstä muutamia on asetettu karanteeniin. Tämä tartunta on järjestyksessään kolmas kaupungin henkilöstössä tässä ketjussa.

Kaupungintalo ja kaupungin virastotalo on päätetty, Essoten ohjeesta, sulkea ensi viikoksi. Sulusta huolimatta sosiaalihuollon asiakkaat palvellaan kaupunginvirastotalolla poikkeusjärjestelyin. Essoten sosiaalikeskus Vilhonkadulla toimii normaalisti myös ensi viikon.

Maanantaina ja tiistaina 9.11.-10.11. 2020 kaupungintalolla olleita viranhaltijoita, työntekijöitä ja luottamushenkilöitä on testattu viikon aikana laajasti. Tietojemme mukaan kaikki testitulokset ovat olleet negatiivisia, lukuun ottamatta kaupunginjohtajan ja kahden muun henkilökuntaan kuuluvan henkilön positiivista testitulosta. Maanantaina 9.11. ja tiistaina 10.11.2020 kaupunginjohtajaa tavanneilla ei katsota olevan kohonnutta riskiä koronavirukseen, koska aika altistuksesta henkilön kohtaamiseen on ollut lyhyt.