Essote laajentaa koronatestausten kapasiteettia Mikkelissä

Auto ajamassa ulos sairaalaparkista.

Essote pilotoi asiakkaiden suoraa ajanvarausta koronatestaukseen arkisin tällä viikolla. Ajanvaraus toimii kello 8 – 14 saman päivän drive-in-testeihin, jotka ovat arkisin kello 16 – 19 Mannerheimintien sairaalaparkissa. Testiaikoja on viiden minuutin välein.

Drive-in-testejä järjestetään toistaiseksi vain perjantaihin 20.11. saakka. Jatkosta päätetään kysynnän mukaan.

Jos aikoja ei ole varattavissa, on syytä tehdä sähköinen testi Omaolossa tai olla yhteydessä päivystysapuun 116 117.

Ajanvaraukseen pääsee tästä.

– Tartunnalle altistuneiden, ulkomailta palanneiden ja voimakkaita koronaoireita saaneiden suositellaan varaavan ajan kuitenkin puhelimitse päivystysavun numerosta 116 117, jotta voimme määritellä näytteiden kiireellisyyden. Keskimäärin tulokset tulevat vuorokauden sisällä. Tällä hetkellä on jonkin verran viiveitä negatiivisten tulosten tekstiviesti-ilmoituksissa. Viive johtuu Essoten tietojärjestelmän päivityksestä, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström

Sisäänajo tapahtuu sairaalaparkin porteista osoitteessa Mannerheimintie 28. Testi tapahtuu sisääntulokerroksessa, ja ilmainen ulosajoaika sairaalaparkin portista on enintään 15 minuuttia sisäänajosta. Varattu testaus tehdään tänä aikana.

Koronatestin paikka sairaalalla vaihtuu pääoven viereen

Keskiviikosta 18.11. aamusta alkaen Mikkelin keskussairaalan koronatestauspisteen sijainti vaihtuu. Uusi testauspaikka sijaitsee sisätiloissa sairaalan pääoven vasemmalla puolen. Kulku pääpihaan tapahtuu Porrassalmenkadun kautta.

Tämän pisteen testaukseen hakeudutaan edelleen Omaolon avion kautta tai soittamalla päivystysapuun 116 117.

Essote myös tiedottaa, että Pieksämäellä on todettu kymmenen uutta positiivista koronatapausta. Tartunnat liittyvät aiemmin uutisoituun laajaan tartuntaketjuun.