Mikkelin perinteinen joulunavaus 29.11. on peruttu

Ihmisiä asioimassa Joulutorilla.

Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmän päätöksen mukaan perinteinen joulunavaus sunnuntaina 29.11. on peruttu. Päätös perustuu Essoten ohjeistukseen, että tapahtumia, joissa ihmiset keskittyvät yhteen paikkaan tulisi välttää koronavaaran vuoksi sekä aluehallintoviraston ohjeistukseen tapahtumajärjestäjille.

Joulun avaus kuuluu Mikke ry:n vuosikalenteriin. Toiminnanjohtaja Kati Häkkinen harmittelee viime hetken peruuntumista.

– Kaikki valmistelut oli tehty ja olin todella iloinen yhteistyön ja yhteisöllisyyden määrästä, jota olisimme tänä jouluna avajaisissa saaneet todistaa.

Kaikkia joulunajan tapahtumia ei kuitenkaan ole peruttu. Mikkelin Joulutori järjestetään normaalisti 7.–22.12. Häkkinen kertoo siirtävänsä osan joulunavauksen peruuntuneista esityksistä Joulutorin yhteyteen.

– Emme voi mainostaa tapahtumaa, mutta perinteinen joulukauppa torin pinnassa saa jatkua normaalisti ja tähän luetaan myös Joulutori. Kannattaakin seurata Mikkelin Joulutorin Facebook-sivulta pop-up-tyylisesti toteutettavaa ohjelmaa.

Essote ja Mikke ry ovat luoneet Joulutorille turvallisuusohjeistuksen.

Ennen joulua torilla nähdään vielä Naisten messut 28.11. ja Mikkelin kaupungin jouluvalot syttyvät samana viikonloppuna. Saimaa-ilmiön tapahtumakontissa on erilaista ohjelmaa 7.–13.12.