Essote siirtyi epidemian kiihtymisvaiheeseen

Koronanäytteenoton ovi sairaalalla.

Essoten alue tiedotti 1.12. alueen siirtyneen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheeseen. Alueellinen "nyrkki" teki alueen kunnille aiempaa tiukemmat suositukset. Suositukset alkavat 2.12. ja jatkuvat ainakin 21.12. saakka.

Essote tiedotti 1.12. neljästätoista uudesta tartunnasta. tartuntaa, jotka jakautuvat seuraavasti: Kangasniemellä kuusi, Pieksämäellä neljä, Mikkelissä kolme ja Juvalla yksi tartunta.

Yksi henkilö on käynyt Otavan opistolla tartuntavaiheessa ja altistanut paljon opistolaisia. Otavan opisto siirtyy etäopetukseen ja Essote on testannut altistuneita opiston henkilöstöä ja opiskelijoita.

– Hyvästä suojautumisesta huolimatta tauti etenee valitettavasti Kangasniemen jaksohoidossa. Koko alueen tilanne on selkeästi heikentynyt lähialueiden vaikutuksesta. Meillä on useita tartuntaketjuja ja yleisöaltistuksia. Nyt on tärkeää tiukentaa ohjeita, jotta perhejoulut voidaan turvata, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Vaikeasta tilanteesta huolimatta tartuntaketjut on pääosin pystytty jäljittämään. Seppälän arvion mukaan uusilla rajoituksilla tilanne voidaan ottaa haltuun, jos koko maan tilanne lähtee menemään parempaan päin.

– Sairaalamme kuormitus on kasvanut. Suositusten ja rajoitusten perusteena on se, että terveydenhuollon toimintakyky pystytään säilyttämään kaikille potilaille, sanoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.