Kahdeksan uutta koronatapausta Essoten alueella keskiviikkona

Sairaalan käytävä.

Essoten alue on koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa. 2.12. Essote tiedottaa kahdeksasta uudesta koronatapauksesta. Kaikkiaan viime sunnuntaista lähtien alueella on havaittu 26 koronatartuntaa.

– Tartuntoja löytyy edelleen eri puolelta aluetta. Jos jotain yhtä asiaa yleisen varovaisuuden lisäksi pitää korostaa, niin se on että yksityistilaisuuksia ei nyt pidä järjestää kuin painavista syistä, esimerkiksi hautajaiset. Niistä kertyy nyt helposti suuria altistusmääriä ja myös sairastuneita, tähdentää Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Karanteeniin on Essoten alueella asetettu viime päivinä satoja henkilöitä sekä oman alueen että muualla todettujen altistusten johdosta.

– Valitettavasti Kangasniemen yksikössä on tullut lisää tartuntoja, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Essoten koronalääkärit suosittelevat myös, että keskussairaalassa sekä muissa terveydenhuollon ja vanhustenhuollon yksiköissä ei vierailtasi kuin välttämättömissä tilanteissa, esimerkiksi saattohoito- tai kriittisesti sairaan potilaan takia.

Lue Essoten alueen ohjeistukset täältä.

Essoten ohjeistusten lisäksi kuntayhtymän jäsenkunnat antavat omia suosituksiaan ja määräyksiään, jotka saattavat poiketa toisistaan. Kunkin kunnan linjaukset kannattaa tarkistaa kunnan omilta sivuilta.