Tarkennuksia Mikkelin kaupungin koronaohjeistuksiin

Kaupungintalon etuovi.

Mikkelin kaupunki suosittelee, että lukiolaiset käyttäisivät kasvomaskia koulupäivän aikana ajalla 2.12. – 21.12.2020. Maskit ovat omakustanteisia. Essote jakaa maskeja vähävaraisille perheille.

Kaupungin sisäliikuntapaikat eivät ole asiakaskäytössä ajalla 2.12. – 21.12.2020. Suljettavia tiloja ovat uimahallit, jäähallit, Haukihalli, skeittihalli, Rantakylän palloiluhalli, Anttolan, Suomenniemen ja Raviradantien kuntosalit sekä sisä- ja ulkoliikuntatilojen yhteydessä sijaitsevat pukuhuoneet. Poikkeuksen kiellosta tekevät kuitenkin alle 12-vuotiaitten liikuntaryhmät sekä ammattilaisurheilijat, joiden liikunta ja harjoittelu mahdollistetaan. Heidän osaltaan maksimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Ryhmien tulee toimia omina yksiköinä ilman ryhmien sekoittumista. Lasten harrastustoiminnassa on erityisesti huomioitava, että lasten huoltajat noudattavat hygieniaohjeita, huolehtivat turvaväleistä ja käyttävät maskia kohtaamisissa.

Koulujen tilat ovat vain koulujen omassa käytössä 21.12.2020 asti. Koulujen iltapäiväkerhotoiminta kuitenkin voi jatkua koulun tiloissa.

Kaupunginorkesterin harjoitukset jatkuvat, huomioiden 20 henkilön maksimiosallistujamäärän. Konsertit toteutetaan verkon kautta ilman paikan päällä olevaa yleisöä. Tämä koskee ajanjaksoa 2.12. – 21.12.2020.