Yksitoista uutta koronatartuntaa Mikkelin seudulla – Essote julkaisi listan altistumispaikoista

Koronanäytteenoton ovi sairaalalla.

Essoten alueella on torstaina 3.12. todettu yksitoista uutta koronavirustartuntaa. Mikkelistä positiivisia koronatestin tuloksia on löytynyt viisi, Pieksämäeltä neljä ja Kangasniemeltä kaksi.

Yksi tartunnoista on löytynyt Mikkelin Urheilupuiston koulusta. Altistuneet asetetaan karanteeniin torstain kuluessa.

Lisää tartuntoja on todettu myös Otavan opistolla. Altistumisia ja sairastumisia on tapahtunut lisäksi Suonsaaren vastaanottokeskuksessa. Pääosin tartunnat ovat löytyneet olemassa olevista tartuntaketjuista. Tartunnanjäljitys on onnistunut kovasta työkuormasta huolimatta hyvin korkealla prosentilla ja nopeudella löytämään altistuneita ja sairastuneita.

– Osastohoidossa olevien potilaiden määrä kasvaa edelleen ja kuormittaa runsaasti terveydenhuoltoa. Joudumme edelleen perumaan vastaanottoaikoja ja siirtämään ei-kiireellistä hoitoa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Altistumispaikkojen listaus on Essoten nettisivuilla.