Koronatilanne Pieksämäellä jatkuu yhä vakavana – Mikkelissä ei uusia tartuntoja keskiviikkona

Henkilö pesee käsiään vesihanan alla. Kuvassa lukee teksti: Covid-19.

Essote tiedottaa 27 uudesta koronavirustapauksesta.

Tartuntojen määrä Pieksämäellä jatkaa kasvuaan. Pieksämäellä tartuntoja havaittiin 25 ja Hirvensalmella ja Juvalla kummassakin yksi.

– Tilanne Pieksämälle jatkuu vakavana. Rajoitusten pitäisi alkaa vaikuttaa tilanteeseen kuitenkin lähipäivinä myös Pieksämäellä, kunhan ihmiset osaavat toimia vastuullisesti eivätkä ole kontaktissa kuin omien perheenjäsentensä kesken. Onneksi muualla Essoten alueella olleet tartuntaketjut on saatu isoilta osin hallintaan, mutta Pieksämäen ja muiden lähialueiden tilanne heijastelee kaikkiin jäsenkuntiimme, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Koronalääkärit kehottavat välttämään kaikkia turhia sosiaalisia kontakteja.

– Lähipiirin ulkopuolisia kontakteja tulee välttää ja kodin ulkopuolella on syytä käyttää kasvomaskia. Tilaisuuksien järjestämiselle on olemassa tiettyjä lukumääräisiä rajoja. Virus ei kuitenkaan katso sitä, montako henkilöä on paikalla. Näin lääkäreiden näkökulmasta olisi parempi, ettei edes yksityistilaisuuksia nyt järjestettäisi.  Esimerkiksi Pieksämäen tartunnat lähtivät liikkeelle hyvin pienestä ja yksikin tartunta voi mullistaa koko alueen tilanteen todella nopeasti, tähdentää pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Lue Essoten alueen altistumispaikat täältä.