Uusia koronatapauksia Essoten alueella myös perjantaina – Riskiryhmien influenssarokotukset jatkuvat

Koronanäytteenoton ovi sairaalalla.

Essote tiedottaa perjantaina 11.12. kymmenestä uudesta koronavirustartunnasta. Tartuntoja havaitaan edelleen paljon Pieksämäellä. Tällä kertaa niitä kertyi seitsemän.

Mäntyharjun yhden uuden tartunnan lähde on saatu Essoten alueen ulkopuolelta. Kangasniemen tartunta liittyy aiempiin ketjuihin. Yksi positiivinen testitulos on löytynyt jälleen myös Joroisista.

– Ensi viikon alkupuolella nähdään ovatko Pieksämäen ketjut hallussa ja miten kovasti painetta keskussairaalaan potilaista tulee. Valtaosa Pieksämäen viimeisistä tartunnoista on havaittu lupaavasti karanteeniin asetettujen joukosta tai sairastuneiden lähipiiristä. Rajoitusten suhteen ei ole syytä yhtään lepsuilla, sillä yksikin tartunta voi levitä laajalle, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Koronalääkärit vetoavat edelleen, jotta alueen asukkaat pidättäytyisivät jopa yksityistilaisuuksien järjestämisestä.

– On viisasta siirtää tämän vuoden yksityistilaisuudet koronarokotusten jälkeiselle ajalle, jotta saamme turvallisen joulun kaikille, sanoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Lue Essoten alueen altistumispaikat täältä.

Influenssarokotusaikoja avataan taas

Essote on myös arvioinut influenssarokotteiden riittävyyttä. Sairaala-apteekkiin on palautunut sen verran rokotteita, että pieni määrä rokotusaikoja voidaan taas avata riskiryhmäläisille ja yli 65-vuotiaille. Myös perhetalon neuvola saa uusia rokotusaikoja.

Ajat aukeavat asiakkaille Essoten nettisivujen kautta maanantaina 14.12. kello 12. Tuolloin rokotuksia koskeva sivu laitetaan jälleen esille.

Rokotuspäivä on torstai 17.12. ja rokotukset tapahtuvat Mikkelin keskussairaalalla.