Kaupunki peruu uudenvuoden ilotulitukset – rajoitukset jatkuvat tammikuulle

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui tänään maanantaina 21.12.2020. Kokouksessa linjattiin Mikkelin kaupungin toimenpiteitä jatkosta. Essote on perjantaina 18.12.2020 kertonut jatkavansa kiihtymisvaiheen rajoituksia 11.1.2021 asti. Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä linjasi alla olevista rajoituksista ja suosituksista, jotka ovat voimassa 11.1.2021 asti, ellei toisin mainita.

Tiedotteeseen tehty tarkennuksia 23.12. sisäliikuntapaikkojen osalta.

Uutena linjauksena kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä päätti kokouksessaan perua uudenvuoden ilotulitukset.

Ei tapahtumia, kaupungin ilotulitukset perutaan

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä päätti erilaisista rajoituksista koskien omistamiensa tilojen käyttöä sekä yleisötapahtumia. Johtoryhmä linjasi, että kaupunki pitää voimassa linjauksen, jonka mukaan yleisötapahtumia ei järjestä. Tämä koskee sekä sisä- että ulkotiloja. Lisäksi kaupunki jatkaa myös kieltoa koskien tilojensa käyttöä yleisötapahtumissa.

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä päätti kokouksessaan 21.12.2020 perua uudenvuoden ilotulitukset. Perusteluna on, että kaupunki ei voi varmistua siitä, etteikö ihmiset kokoonnu yli 20 henkilön ryppäisiin. Lisäksi ilotulitukset nähdään kaupungin järjestämänä tapahtumana, joiden kieltoa kaupunki jatkoi tammikuulle asti. Aikaisemmin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä on linjannut, että joulurauhan julistus ja uudenvuoden vastaanotto toteutetaan virtuaalisesti.

Yksityistilaisuuksia suositellaan edelleen vältettäväksi, jos mahdollista.  Jos järjestetään, osallistujien määrä tulisi rajata 20 henkilöön, osallistujien tulisi käyttää maskeja koko tilaisuuden ajan ja turvavälit tulisi huomioida. Ruoka- tai juomatarjoiluja ei tulisi järjestää näissä tilaisuuksissa.

Museot pidetään avoinna kuitenkin niin, että yhtä aikaa voi olla paikalla maksimissaan 20 henkilöä henkilökunta mukaan laskettuna. Myös orkesterin toiminta mahdollistetaan maksimissaan 20 henkilön ryhmässä.

Kirjastot ovat avoinna, mutta 20 henkilön rajoituksella. Kirjaston toimintatapoihin on rajoitusten myötä tehty muitakin muutoksia, voit lukea tarkemmat toimintaohjeet kirjaston omasta tiedotteesta heidän kotisivuiltaan.

Koulujen liikuntatilat ovat suljettuina koulun ulkopuolisilta kerho- ja muilta toimijoilta. Kaupungin sisäliikuntapaikat kuten muun muassa jäähallit, Haukihalli, skeittihalli, Viihdeuimala Rantakeitaan liikuntasali sekä Anttolan, Suomenniemen ja Raviradantien kuntosalit eivät ole asiakaskäytössä. Poikkeuksen tekevät kuitenkin alakouluikäisten eli alle 13-vuotiaiden liikuntaryhmät sekä ammattilaisurheilijat ja SM-tasolla urheilevat kaikista ikäryhmistä, joiden liikunta ja harjoittelu mahdollistetaan. Heidän osaltaan maksimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Lasten harrastustoiminnassa on erityisesti huomioitava, että lasten huoltajat noudattavat hygieniaohjeita, huolehtivat turvaväleistä ja käyttävät maskia kohtaamisissa.

13-18-vuotiaitten liikunnan harrastaminen mahdollistetaan edelleen ulkoliikuntapaikoilla maksimissaan 20 henkilön ryhmissä. Aikuisten joukkueliikuntaa kehotetaan välttämään myös ulkona. Tilavuokria ei peritä seuroilta niiltä osin, kun tilojen käyttö estyy / ei suositella näiden ohjeistusten perusteella.

Uimahallit pysyvät suljettuina yleisöltä.

Nuorisotilat ovat käytössä, mutta tiloissa voi olla maksimissaan 20 henkilöä kerralla. Kaikkien yli 15-vuotiaitten tulee käyttää kasvomaskia.

Kaupungin virastotalolla sijaitseva Lounashuone on suljettuna 10.1.2021 saakka.

Maskien käyttö jatkuu

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä suosittaa edelleen, Essoten ohjeistuksen mukaisesti, kaupunkilaisten käyttämään kasvomaskia kaikissa kohtaamisissa kodin ulkopuolella. Tämä koskee myös lasten vienti- ja hakutilanteita kouluista, varhaiskasvatuksesta sekä harrastustoiminnoista. Muutoinkin kaupunki painottaa nyt hygieniaohjeiden ja turvavälien merkitystä, silloin kuin kohtaamista ei voida välttää.

Kaupungilla säilyy voimassa myös päätös, jonka mukaan maskin käyttö tulee pakolliseksi kaupungin työntekijöille kaikissa kohtaamisissa. Lisäksi kaupungilla on voimassa etätyösuositus, jonka mukaan etätyötä voi tehdä, niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista, 5 päivää viikossa. Tämä etätyösuositus jatkuu tammikuun 2021 loppuun saakka.