Viisi uutta koronatartuntaa Essoten alueella, Iso-Britanniasta saapuneita pyydetään testeihin

Henkilö pesee käsiään vesihanan alla. Kuvassa lukee teksti: Covid-19.

Pieksämäellä on kirjattu 21.12. jälkeen neljä uutta koronavirustartuntaa. Myös Mikkelissä on todettu yksi tartunta, jonka lähde ei vielä ole selvillä. Jäljitys on käynnissä ja altistuneita asetetaan karanteeniin sen edetessä.

Mikkelin tartuntaan liittyy myös uusia julkisia altistumispaikkoja, ne voi tarkistaa Essoten nettisivuilta.

Kaikkia Essoten alueella olevia 7. joulukuuta tai sen jälkeen Iso-Britanniasta saapuneita pyydetään hakeutumaan koronanäytteenottoon.

– Tämä liittyy Briteissä havaittuun ja leviävään koronaviruksen uuteen muunnokseen, jota pidetään aiempaa tartuttavampana. Pyrimme estämään uuden muunnoksen leviämisen pienimmätkin mahdollisuudet alueellamme, ja siksi pyydämme Briteistä saapuneita uudelleen testiin, vaikka he olisivatkin jo testattuja maahantulonsa yhteydessä tai sen jälkeen. Testiin pääsee meillä helposti, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Mikkelin koronanäytteenottoon voi varata ajan Essoten nettisivuilta ja Päivystysavun kautta numerosta 116117 saa varattua ajan myös muihin Essoten näytteenottopisteisiin.

Joulun juhlinnan lähestyessä on syytä muistaa vastuulliset toimintatavat myös pyhien aikana. Essote onkin julkaissut muistilistan tärkeistä seikoista, kun alueella on syytä olettaa liikkuvan myös muualla asuvaa väestöä.

– Avainasia on välttää ihmisjoukkoja, kuten kauppojen ruuhka-aikoja. Vietetään joulua pienissä ryhmissä ja suositaan ulkoilua ja etäyhteyksiä. Oireiden ilmaantuessa pitää hakeutua herkästi testiin, pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa.

Katso Essoten turvallisen joulun vieton ohjeet tästä.