Mikkelin kansalaisopisto täyttää sata vuotta

Tietokone ja kamera pöydällä.

Mikkelin kansalaisopisto täyttää vuonna 2021 sata vuotta. Juhlavuotta vietetään järjestämällä erilaisia tapahtumia, joihin kaupunkilaiset voivat osallistua ja joiden kautta opiston toimintaa tehdään tutuksi.

Jos koronatilanne sallii, järjestetään jo lauantaina 16. tammikuuta muun muassa pieniä liikuntatapahtumia eri puolilla Mikkeliä ja myös Hirvensalmella. Tuolloin on kulunut tasan sata vuotta opiston juhlallisista avajaisista.

Juhlavuosi jatkuu lauantaina 10. huhtikuuta Stellan Tähtitorilla, jossa on luvassa muun muassa yhteislaulua sekä musiikki- ja liikuntaesityksiä. Jumppa- ja liikuntakavalkadi järjestetään puolestaan Puistokatu 1:n korttelissa lauantaina 15. toukokuuta. Lisäksi keväällä tarjotaan mikkeliläisille useita opastettuja kävelykierroksia. Kierrokset ovat ilmaisia, mutta niille pitää ilmoittautua. Yksi opastuskierros on ohjelmassa myös 16. tammikuuta.

Opisto järjestää juhlavuonna myös kirjoituskilpailun, jonka aiheena on "Muisto Mikkelin kansalaisopistosta".

Juhlavuoden tapahtumista, kirjoituskilpailusta ja kevään kurssitarjonnasta kerrotaan tarkemmin opiston kevään kurssiesitteessä, joka jaetaan postin kautta jokaiseen kotiin Mikkelissä ja Hirvensalmella joulukuun viimeisenä päivänä. Esite on jo nyt luettavissa opiston nettisivuilla. Ensi syksyn juhlaohjelmasta kerrotaan elokuussa julkaistavassa kurssiesitteessä.

Opiston tulevan kevään kursseille voi jo ilmoittautua. Kevätlukukausi alkaa maanantaina 11. tammikuuta, ellei koronatilanne aseta uusia toiminnan rajoituksia.

Mikkelin kaupunginvaltuusto päätti kansalaisopiston perustamisesta joulukuun lopussa 1920. Kansalaisopistotoimintaa on ollut Suomessa hieman yli 120 vuotta.