Uusia koronatartuntoja Essoten alueella – Testiin kannattaa mennä pientenkin oireiden vuoksi

Essoten alueelta on löytynyt neljä uutta positiivista koronatestitulosta.

Kaksi tartunnoista havaittiin Pieksämäellä ja kaksi löytyi Mikkelissä alueen ulkopuolelta tulleilta henkilöiltä. Tartuntaketjujen jäljitys on meneillään.

– Testeihin tullaan nyt, kun on oltu flunssaoireissa jo pitkään. On hyvin tärkeää hakeutua testaukseen heti, kun oireita tulee ja pienistäkin oireista, muistuttaa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Essoten koronalääkärit kehottavat noudattamaan uudenvuoden vietossa samoja periaatteita kuin jouluna.

– Uusi vuosi alkaa turvallisemmin, kun sitä vietetään vain lähipiirissä ja alle kymmenen henkilön kesken. Suuri osa ihmisistä noudattikin jouluna ohjeistusta hienosti. Valitettavasti osa on liikkunut hyvinkin paljon paikasta toiseen. Sairaana ei tule lähteä kavereiden tai sukulaisten luo, ei vaikka koronatesteistä tulos olisikin ollut negatiivinen, tähdentää terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.